Det første år uden

Tilbudspris 10,00 kr Normalpris 89,95 kr
Det første år uden – En bog om tab, sorg og savn
Eksistensen, 2007, Indbundet, 52 sider
ISBN 978 87 9119 187 9
Det første år uden er en procesbog til for­ældre, pårørende og fagfolk, som vil hjælpe barnet eller den unge, når vedkommende oplever en nærtståendes død. Bogen retter sig til skolebørn på alle alderstrin. Den er først og fremmest skrevet til børnene, men ikke som en læse-selv-bog.
Emneord
DødAllehelgenSorgBørn
Tekstuddrag læses sammen barn og voksen som udgangspunkt for en samtale om barnets egne oplevelser. I særlige felter kan barnet og den voksne i fællesskab gøre notater, dels som led i den aktuelle sorgbearbejdning, dels som et gemmested for minder og tanker til senere i livet. Bogen gennemgår, hvad der praktisk sker i forbindelse med et dødsfald, og den følger og understøtter tanker i tiden indtil cirka et år efter. De tre hovedafsnit er:
1. Dødsfald og begravelse
2. Den første tid efter
3. Savn og mærkedage.

Lene Østergaard, f. 1961. Cand.teol. og præst siden 1991. Efteruddannet i sorgterapi ved De sociale Højskoler i København og Odense, samt uddannet ved Kempler Instituttet i familie­rådgivning og familieterapi. Medarbejder på rådgivningscenteret Unge og Sorg og har arbejdet med sorggrupper for såvel børn som voksne på Institut for Diakoni og Sjælesorg, Dianalund og i projektet Familietjenesten, København.

Omtale
"Hjertevarm procesbog til sorgbearbejdning ... Denne bog hører til blandt de absolut allerbedste til sorgbearbejdelse ... Bogen bør stå klar til anvendelse på folke- og skolebiblioteker landet over ... Præster kan også anvende bogen til uddeling."
Henrik Munch Jørgensen, DanskBiblioteksCenter