Det guddommelige - E-bog

115,00 kr.
Eksistensen, 2015, E-bog, pdf, 195 sider
ISBN 9788774577461

Erfaringen af det guddommelige belyses i denne bog med udgangspunkt i den tyske teolog Rudolf Ottos bestemmelse af det guddommelige som et ubegribeligt mysterium, der på en gang er fascinerende og frygtindgydende.

E-bog - PDF-version

Emneord
StudiematerialeGud
Links

Det guddommelige er det ubegrænsede, der ikke kan indfanges i begreber og definitioner, da begreber og definitioner er begrænsende. Det guddommelige kan kun opfattes af følelserne, som har det til fælles med det guddommelige, at heller ikke de kan indfanges i veldefinerede begreber. Det guddommelige er ligesom musik kun noget vi kan opfatte igennem følelsen. Alle ord og begreber kommer til kort, når de skal beskrive oplevelsen fuldt ud. Følelsen af det guddommelige kan ikke begribes, men den kan tydeliggøres ved, at man sammenholder følelsen med beslægtede følelser.


Omtale

Formålet med bogen er dobbelt. Dels vil Wolf give en bred beskrivelse af erfaringen af det guddommelige, dels vil han give en dybere forståelse af erfaringen af Rudolfs Ottos bog "Das Heilige", der udkom i 1917.

Præsteforeningens Blad

Jakob Wolf leverer i sin nye bog en fortjenstfuld genlæsning af den tyske religionsforsker Rudolf Ottos bog om det hellige .... Jakob Wolf skal have tak for så vedholdende og lidenskabeligt at fastholde de perspektiver i kristendommen, der både er radikale og universelle.

Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

Jakob Wolf leverer med sin bog om "Det guddommelige" religiøs huld på kroppen efter en åbenbarings-teologisk afmagringskur.

Dansk Kirketidende

Bogen bevæger sig ubesværet og hjemmevant rundt i en kolossal erfaringsverden og fører os indimellem helt ned i den danske muld.

Jens Bærentzen, Weekendavisen

Wolf fortjener stor ros for at holde et emne på sporet, som så let kunne henfalde til enten banaliteter eller eksklusive akademiske floskler … Som læser føler man sig talt til og ikke belært, hvilket gør læseoplevelsen levende og ubesværet.

Mads Graves Pedersen, Arken