Det nødvendige nærvær

259,95 kr.
Det nødvendige nærvær – en bog om sjælesorg
Eksistensen, 2016, Hæftet, 264 sider
ISBN 9788741000220

Bogen giver en grundig indføring i fagområdet sjælesorg og viser, hvordan man kan være sjælesørger for et andet menneske.

Emneord
DødSorgSygdomSamtaleTro

Hvad sker der, når livet bliver vanskeligt?
Hvad gør vi selv, og hvad kan vi gøre, når livet rammer os?
Hvordan kan vi støtte og hjælpe hinanden, når livet bliver svært?
’Det nødvendige nærvær’ vil forsøge at give nogle af svarene på spørgsmålene ovenfor – med et skiftende fokus på teori og praksis. Bogen rummer teoretiske afsnit om f.eks. sorgteorier og kommunikationsmodeller, men har også en række case eksempler, der gør den praksisnær. Den handler først og fremmest om, hvordan man kan være sjælesørger for et andet menneske, men der er også hjælp at hente til, hvad man selv kan gøre, når livet opleves vanskeligt.  

Bogen er skrevet til præster og sundhedspersonale, der i deres arbejde møder sårbare og udsatte mennesker. Men målgruppen er også den frivillige i besøgstjenesten, lederen af en sorggruppe, en kirkeligt ansat som kirke-og kulturmedarbejder, kordegn eller lignende, og de de mennesker, der gerne vil have brugbare redskaber til bedre at kunne hjælpe naboen, veninden eller kollegaen.


Rita Nielsen er sygeplejerske, underviser og foredragsholder. Hun har en uddannelse som samtaleterapeut og en master i etik og religionsfilosofi med speciale i åndelig omsorg fra Københavns Universitet.
Har udgivet flere bøger om sjælesorg og åndelig omsorg: I dødsskyggens dal (2000/2012), At være sig selv (2005), Livets afslutning (2015) og Venteværelset (2010).

Desværre er der fejl i bogens indholdsfortegnelse. Den korrekte indholdsfortegnelse kan downloades hér


Omtale

Bogen er relevant og brugbar for alle, der ønsker at styrke deres kompetencer inden for den kristne sjælesorg. Værktøjskassen fyldes op, og sjælesørgeren klædes på til at indgå i en professionel relation.

 Marianne Holm Andersen, Fagbladet Sygeplejersken

Fagligt velfunderet bog om faget sjælesorg

Bibliotekernes anmeldelse (lektørudtalelse)

mange virkeligt gode elementer også til den erfarne sjælesørger

Leif Andersen, Indre Missions Tidende

 

Bogen er skrevet af et særdeles kyndigt og erfarent menneske på området … Med denne bog har ikke bare præster, men alle sjælesorgudøvere fået et værdifuldt redskab i hånden, som kan bruges til både egen fordybelse, til undervisning og som opslagsbog.

Lars Mandrup, Præsteforeningens Blad