Det nytter at elske

119,95 kr.
Det nytter at elske – Et studiemateriale om kristendommen i Selma Lagerlöfs fortællinger
Eksistensen, 2022, Hæftet, 104 sider
ISBN 9788741009063

Kristendommen løber som en rød tråd igennem Selma Lagerlöfs forfatterskab. I bogen gennemgås en række af hendes værker med blik for netop det kristne livssyn, og hvert kapitel er forsynet med spørgsmål til drøftelse.

Den svenske forfatter Selma Lagerlöfs bøger er fulde af kristendom! Der ligger næsten altid en livsforståelse eller et tema, der har tråde til Bibelens fortællinger og til kristendommen, og bøgerne kredser om nåde, tilgivelse, opofrelse, kærlighed og evigheden. Det gælder ikke kun titler som Kristuslegender og Jerusalem, men i størstedelen af forfatterskabet. Og igennem bøgerne fortæller hun de kristne, bibelske temaer ind i vores liv, så vi ser, at Himmeriget anes i horisonten, og at Helvede lurer i vores egen lyst til at ødelægge. Det er skønlitterær forkyndelse!

Bogens 9 kapitler behandler en række af Selma Lagerlöfs korte fortællinger og tre af hendes romaner: Jerusalem, Gösta Berlings Saga og Bandlyst. Hvert af bogens kapitler er bygget op på samme måde; først et handlingsreferat af en fortælling, derefter en udlægning med fokus på temaer og tendenser i forfatterskabet, og sidst i kapitlet findes spørgsmål til drøftelse.

Bogen er oplagt til anvendelse i studiegrupper.