En plads blandt de lærde

En plads blandt de lærde

Teologiens videnskabelighed til debat
Af
Eksistensen, 2019, Hæftet, 196 sider

En plads blandt de lærde er en debatbog om teologiens videnskabelighed.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

199,00 kr.

* Påkrævede felter

199,00 kr.

Emneord

Beskrivelse

I de første mange århundreder af de europæiske universiteters historie var teologi kronjuvelen i fagporteføljen. Majestætisk blev den kaldt “videnskabernes dronning,” og i en vis forstand var nærmest alle andre fag støttefag, der enten skulle styrke teologiens egenart eller være teoretiske og praktiske hjælpediscipliner (“artes liberales”).

Men med naturvidenskabernes fremkomst, en langsom men omfattende sekularisering og en generel skepsis over for humanistiske studier er teologiens status rokket. Nu anser mange teologi for at være et fremmedlegeme på et moderne universitet, hvor man ikke bør producere religiøse forestillinger eller være leverandør til en eks­klusiv religions stab. Men hvad mener teologerne selv? Hvordan udlægger de deres videnskabelighed? Og hvordan sætter de den i kontrast til andre discipliner som religionsvidenskab, filosofi, psykologi, sociologi, lingvistik, historie osv.?

I En plads blandt de lærde samles en række bidragsydere, som via en essayistisk tekst reflekterer konstruktivt og kritisk over teologiens videnskabelighed i dag.

Bogen henvender sig både til fagfolk på universiteterne og en bredt interesseret offentlighed.


Bogens bidrag er gode og solide.

- Kirke.dk

Yderligere information ISBN: 9788741004358, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.