En plads blandt de lærde

199,95 kr
En plads blandt de lærde – Teologiens videnskabelighed til debat
Eksistensen, 2019, Hæftet, 196 sider
ISBN 9788741004358

En plads blandt de lærde er en debatbog om teologiens videnskabelighed.

Emneord
TroProtestantisme

I de første mange århundreder af de europæiske universiteters historie var teologi kronjuvelen i fagporteføljen. Majestætisk blev den kaldt “videnskabernes dronning,” og i en vis forstand var nærmest alle andre fag støttefag, der enten skulle styrke teologiens egenart eller være teoretiske og praktiske hjælpediscipliner (“artes liberales”).

Men med naturvidenskabernes fremkomst, en langsom men omfattende sekularisering og en generel skepsis over for humanistiske studier er teologiens status rokket. Nu anser mange teologi for at være et fremmedlegeme på et moderne universitet, hvor man ikke bør producere religiøse forestillinger eller være leverandør til en eks­klusiv religions stab. Men hvad mener teologerne selv? Hvordan udlægger de deres videnskabelighed? Og hvordan sætter de den i kontrast til andre discipliner som religionsvidenskab, filosofi, psykologi, sociologi, lingvistik, historie osv.?

En plads blandt de lærde samles en række bidragsydere, som via en essayistisk tekst reflekterer konstruktivt og kritisk over teologiens videnskabelighed i dag.

Bogen henvender sig både til fagfolk på universiteterne og en bredt interesseret offentlighed.


Omtale

Bogens bidrag er gode og solide.

- Kirke.dk