Er der nogen?

Tilbudspris 99,95 kr. Normalpris 249,00 kr.
Er der nogen? – En samtale mellem teologien og naturvidenskaberne
Eksistensen, 2014, Hæftet, 216 sider
ISBN 978 87 7003 709 9

I en tid, hvor ingen faggren længere kan hævde at sidde inde med det privilegerede perspektiv på mennesket og verden, åbnes der for fornyet samtale mellem teologien og naturvidenskaberne – til gensidig inspiration.

Emneord
Dialog

Den faglige udveksling mellem naturvidenskaberne og teologien er ikke så belyst herhjemme, som den fx er i de angelsaksiske lande, og i den forstand er denne bog en sjældenhed på dansk. Bogen rummer bidrag af en række naturvidenskabelige forskere inden for fysik, biologi og neurofysiologi samt af en række teologiske forskere (danske og udenlandske) med særlig interesse for samtalen med moderne naturvidenskab.
 
Teologien trænger til at lære, at den ikke behøver frygte naturvidenskaben, og samtidig kan teologien hjælpe naturvidenskaben med at fastholde, at naturen ikke blot er et noget, men altid allerede har betydning for nogen.
(lettere omskrevet citat fra bogens forord)
 
Bidragsydere
Anja C. Andersen, lektor i astrofysik, Niels Henrik Gregersen, professor i systematisk teologi, Jesper Hoffmeyer, lektor i molekylærbiologi, Troels W. Kjær, hjerneforsker, Jürgen Moltmann, professor i systematisk teologi og Anne L. C. Runehov, dr. theol. i systematisk teologi.


Omtale
'Her er tale om nødvendig almen dannelse' (Lars Ebbensgaard, Dansk Kirketidende)