Er Gud og Allah i familie?

Tilbudspris 5,00 kr Normalpris 175,00 kr
Er Gud og Allah i familie? – Religionsmødet i konfirmationsforberedelsen
Eksistensen, 2014, Hæftet, 156 sider
ISBN 978 87 7495 235 3
Religionsmødet er blevet en del af alle menneskers liv. Også konfirmandernes. De færdes blandt venner og bekendte med anden konfessionel baggrund og det kan give et nyt blik på ens egen religion og være kim til spørgsmål. Hvad er forskelle? Hvad er ligheder? Hvordan kan religionsdialogen blive berigende og konstruktiv?
Emneord
KonfirmanderIslamDialog

Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i mødet med islam.Forfatterne har udarbejdet det under hensyntagen til, at emnet typisk vil fylde 1-2 moduler i årets undervisning.

Det er bygget op således, at de teologiske begreber præsenteres og den daglige/folkelige praksis udfoldes på forskellig vis, og danner oplæg til en samtale i konfirmandstuen. Der er øvelser til hvert tema og forslag til udflugter og arrangementer.

Også for den præst, der ikke planlægger et decideret forløb i Religionsmødeter der stof at hente. Der er et stort idékatalog af opgaver,der kan integreres i enhver konfirmationsforberedelse.


Omtale

"Er Gud og Allah i familie?" er først og fremmest tænkt som en vigtig håndsrækning til konfirmanderne til at blive rustet til det samvær med deres muslimske venner og kammerater, som de alle står i, og som konfirmandforberedelsen også skylder at medvirke til. Hertil har de to forfattere ydet et vigtigt bidrag, og det fortjener de stor tak for.
Christa Lund Herum og Pernille Nærvig Petersen, Præsteforeningens Blad