Erfaring subjektivitet metafysik - Marion

249,95 kr.
Eksistensen, 2024, Hæftet, 283 sider
ISBN 9788741010427

Bogen udforsker erfaringsbegrebet med afsæt i Marion, og hans fænomenologiske tænkning sættes i relation til filosoffer og teologer som Bacon, Løgstrup, Levinas og Heidegger.

Bogen er en undersøgelse af erfaringsbegrebet med afsæt i den franske filosof Jean-Luc Marion. Bogens ærinde er at åbne for en forståelse af erfaringer, der hverken kan reduceres til blot empiriske data, objektive sagforhold eller til rent subjektive eller private ’fornemmelser ved noget’. Det handler om erfaringer, der overskrider det subjekt, der gør sig disse erfaringer, og hvis mening for subjektet er knyttet til denne overskridelse. Eksempler på sådanne erfaringer kan være erfaring af etisk forpligtethed, af fascination af et kunstværk, erfaring af den egne kropslighed eller af den uforudsete hændelse.

Undervejs i bogen sættes Marions fænomenologiske tænkning i relation til filosoffer og teologer som fx Bacon, Løgstrup, Levinas og Heidegger.


Omtale

"[Frandsen er] en original tænker, og hans værk beriger dansk teologi (...) Frandsens beherskelse af de tyske og fransksprogede traditioner [bringer] dansk teologi på egentlig international højde (...) Hvis man i et travlt præsteliv kun kan klemme en enkelt religionsfilosofisk bog ind i år, vil jeg anbefale denne."

Kirke.dk

"HVF har koncentreret sig om fænomenologien, og det må virkelig hilses velkomment i en religionsfilosofisk og teologisk sammenhæng (...) Spændende analyser af erfaringsbegrebet og det mættede fænomen (..) HVF har skrevet en interessant og grundig bog om en moderne fænomenolog."

Fønix