Et bud på fremtidens folkekirke
Hvordan får man tvivlere og ateister på kirkebænken? Hvordan 6-dobler man antallet af kirkegængere til søndagens gudstjeneste? Hvordan får man et kirkefremmed lokalsamfund til at stille op til menighedsrådet, føre valgkamp og stemme i rekordtal - for at redde deres lokale kirke? Et bud på fremtidens folkekirke er fortællingen om hvordan en lille landsby rejste sig, for at redde en kirke der blot få år tidligere skulle lukkes, og som stod så tom at provsten selv refererede til den som ’de dødes rige’.
En del af forklaringen på den usædvanlige succes Høsterkøb Kirke har oplevet ligger først og fremmest i fornyelse – en fornyelse som har krævet en massiv indsats at ’få lov’ at gennemføre, og som har mødt overraskende stor modstand fra mere traditionelle tænkere indenfor folkekirken. Den uenighed førte i sidste ende til at Høsterkøb fik godkendt en sjælden sognedeling, og nu kan føre kirke som de ønsker. En anden del af forklaringen ligger i et utroligt engagement - og det af et lokalsamfundet som ikke tidligere gik i kirke.
Kirken har, måske mere end nogensinde, en vigtig rolle at spille.
Naser Khader har skrevet forordet til bogen og skriver blandt andet:
"Dette skriv er et postivit og vigtigt element i debatten omkring folkekirkens fremtid og fornyelse. Kernebudskabet - at folkekirken skal være for alle og være forståelig for alle - er vigtigt for de fælles værdier, som ligger til grund for vores samfund."
Udgivet af Høsterkøb menighedsråd.