Et liv i andres hænder
De seneste år har tidsånden blæst i en nyliberal retning, der hylder det individ, der kan klare sig selv. Der er ikke længere den samme velvilje over for den borger, der ikke kan klare sig selv, og hjælpemulighederne er blevet væsentligt forringet. Det sætter mange svage borgere under stort pres.
Denne bog handler om, hvad det betyder i denne situation at være i andres hænder. Den belyser det ud fra forskellige vinkler og sætter ord på, hvordan møderne med det omgivende samfunds forskellige parter kan se ud.
Bidragene er skrevet af mennesker, der er engageret professionelt eller på frivillig basis i problematikken.
Bogens bidragydere er: Holger Kallehauge, Mogens Wiederholt, Susanne Olsen, Jeppe S. Kerckhoffs, Sarah Glerup, Sanne Lisbeth Møller, Inger Steen Møller, Camilla Gregersen, Tommy Flood, Jette Holme Brubaker og Lisbeth Riisager Henriksen (red.). Sidstnævnte udgav (også som redaktør) i 2011 Hvad i alverden er meningen?, som handler om de eksistentielle og religiøse problemstillinger, man kan have i et liv med kronisk sygdom og handicap.
Til mennesker med læse- og/eller synshandicap kan bogen fås som e-bog hos NOTA. Her er der også en lydbogsudgave til rådighed.
Omtale
Den rejser en nødvendig debat og giver indblik i, hvordan reformer kan skabe utryghed hos mennesker med handicap og sygdom samt ændre livsvilkårene for de to grupper. Derfor er den værd at læse!
Modum Bads tidsskrift for sjelesorg
Det er en vigtig bog, med gode tværfaglige kapitler. Bogen vil være velegnet til at debattere, hvorledes de politiske og økonomiske signaler forplanter sig til de hænder, som borgerne møder undervejs og nedadtil i systemet.
Kristne sygeplejersker
Med denne bog har Lisbeth begået intet mindre end en genistreg og bogen burde være obligatorisk læsning for enhver, der bare så meget som overvejer at søge hjælp i sundhedsvæsenet eller i vores velfærdsstats kommunale forvaltning. Igennem 11 kapitler tager Lisbeth os med rundt i de mange aspekter, der findes, når man bliver nødt til at have et liv i andres hænder lige fra kommunikationen med læger i sundhedsvæsenet til mødet med den kommunale forvaltning til måden syge og handicappede beskrives i medierne ... Samtidig er hele bogen gennemarbejdet og veldokumenteret. IDF NYT
(Immun Defekt Foreningen)
Et vægtigt nutidigt debatindlæg i den evige diskussion om velfærdsstatens berettigelse.
Bibliotekernes anmeldelse (Lektørudtalelse)
Bogen burde være tvungent pensum for alle, der har magt og myndighed til at gøre en (lovgivningsmæssig) forskel.
Kristeligt Dagblad
I bogens sidste meget stærke kapitel opsummerer Jette Holme Brubaker og Lisbeth Riisager Henriksen, hvad ”Mødet med konkurrencestaten” konkret betyder for mennesker med handicap. En del af deres konklusion er, at de ord, reformerne blev italesat med sender et signal, som ikke har en chance for at blive indfriet netop på grund af reformen.
Land & Folk
For advokater som arbejder med mennesker i disse grupper, giver bogen en væsentlig forståelse af deres dagligdag, og den følelse af afmagt som nogle gange kan følge med afhængigheden af andre.
Denne forståelse kan være et væsentligt bidrag i processkrifterne, proceduren eller anden kommunikation på disse klienters vegne.
Advokaten