Fællesskab, krop og kirkeår

Et konfirmandmateriale
Af
Eksistensen, 2020, Hæftet, 98 sider

Læs uddrag af bogen her

Et konfirmandmateriale med fokus på at samtalen i forberedelsen udvides til en samtale i hjemmet med forældre og søskende.


Bogen er til underviseren, og følger kirkeåret.

199,95 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Hvordan kan konfirmandforberedelsen knytte an til den hverdag, de unge mennesker befinder sig i?

Hvordan kan undervisningen bredes ud, så den fører til en samtale omkring spisebordet i hjemmet, hvor forældrene og den øvrige familie inddrages?

Hvordan kan kirkeåret gøres interessant og kobles til hverdagen?

Hvordan kan det gøres tydeligt på en relevant måde, at kroppen er en central størrelse i kristendommens budskab?

Sognepræst Jakob Ulrik Hansen har udviklet en undervisningsform, hvor forbindelsen til og samtalen med hjemmet er i fokus.

Der stilles opgaver og spørgsmål, der indbyder til debat med forældre, bedsteforældre og søskende, så det erfares, at kristendommen også har en plads uden for konfirmandlokalet. Et sidste fokuspunkt i materialet er fremstillingen af kristendommen som en cirkulær fortælling. Med fremhævelsen af kirkeåret som en cyklisk fortælling skabes en samtidighed med evangeliernes virkelighed. Derfor er temaer som tid og tidsforståelse også centrale i samtalen.

Udover udvalgte søndage i kirkeåret, der optræder fra sensommer til forår, føres konfirmanderne gennem dåb, nadver, syndernes forladelse, bibel og skriftsyn, og opstandelsen.


Yderligere information ISBN: 9788741007243, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2020

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.