Fællesskab, krop og kirkeår

210,00 kr.
Fællesskab, krop og kirkeår – Et konfirmandmateriale
Eksistensen, 2020, Hæftet, 98 sider
ISBN 9788741007243

Et konfirmandmateriale med fokus på at samtalen i forberedelsen udvides til en samtale i hjemmet med forældre og søskende.

Bogen er til underviseren, og følger kirkeåret.

Hvordan kan konfirmandforberedelsen knytte an til den hverdag, de unge mennesker befinder sig i?

Hvordan kan undervisningen bredes ud, så den fører til en samtale omkring spisebordet i hjemmet, hvor forældrene og den øvrige familie inddrages?

Hvordan kan kirkeåret gøres interessant og kobles til hverdagen?

Hvordan kan det gøres tydeligt på en relevant måde, at kroppen er en central størrelse i kristendommens budskab?

Sognepræst Jakob Ulrik Hansen har udviklet en undervisningsform, hvor forbindelsen til og samtalen med hjemmet er i fokus.

Der stilles opgaver og spørgsmål, der indbyder til debat med forældre, bedsteforældre og søskende, så det erfares, at kristendommen også har en plads uden for konfirmandlokalet. Et sidste fokuspunkt i materialet er fremstillingen af kristendommen som en cirkulær fortælling. Med fremhævelsen af kirkeåret som en cyklisk fortælling skabes en samtidighed med evangeliernes virkelighed. Derfor er temaer som tid og tidsforståelse også centrale i samtalen.

Udover udvalgte søndage i kirkeåret, der optræder fra sensommer til forår, føres konfirmanderne gennem dåb, nadver, syndernes forladelse, bibel og skriftsyn, og opstandelsen.