Filarets Katekismus

Metropolit Filarets katekismus - Et standardværk i Den russisk-ortodokse Kirke
Af
Fønix, 2018, Hæftet,

Metropolit Filaret af Moskva (1783-1867) var en af sin tids mest betydningsfulde kirkefolk i Den russisk-ortodokse Kirke og var også i en periode medlem af Den hellige Synode, som var kirkens ledende og styrende organ. Hans katekismus vidner om, at han var en dygtig og velreflekteret teolog, som var særdeles velbevandret i både de bibelske skrifter og kirkefædrenes teologi.

200,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Metropolit Filarets Katekismus fra 1839 er Den russisk-ortodokse Kirkes standardkatekismus, hvilken vil sige, at den definerer, hvad der er den normdannende tro for det russisk-ortodokse menneske. Den blev lige siden den første udgivelse i 1823 umådeligt populær i den russiske befolkning og er siden udkommet i talrige oplag - senest i 2006, hvad der vidner om, at den stadig har aktualitet i Den russisk-ortodoske Kirke. Katekismen behandler systematisk en lang række trosemner og er overordnet set delt op efter hovedprincippet "Troen, håbet og kærligheden".

Sten Hartung (f. 1967) er siden 1996 sognepræst ved Lumsås og Nykøbing Sjælland kirker i Odsherred. Han er exam.art. i russisk, BA i kunsthistorie og cand.theol. 

Tidsskriftet Fønix, Palmeserien 7.


Yderligere information ISBN: 9788793600065, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Fønix, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.