Folkekirken og jøderne

395,00 kr.
Folkekirken og jøderne – Forholdet mellem kristne og jøder i Danmark fra 1849 til begyndelsen af det 20. århundrede
Eksistensen, 2007, Hæftet, 424 sider
ISBN 978 87 7457 448 4
Femte bind i Martin Schwarz Laustens undersøgelse af forholdet mellem kristne og jøder i Danmark. Det store litterære opgør mellem overrabbiner Abraham A. Wolff og "Talmudfjenderne", biskop H.L. Martensen og andre københavnske gejstlige, som var grebet af den nyere tyske antijødiske bølge.
Femte bind i Martin Schwarz Laustens undersøgelse af forholdet mellem kristne og jøder i Danmark. Det store litterære opgør mellem overrabbiner Abraham A. Wolff og "Talmudfjenderne", biskop H.L. Martensen og andre københavnske gejstlige, som var grebet af den nyere tyske antijødiske bølge udgør et vigtigt afsnit i denne bog. Videre skildres holdningerne til jødedom og jøder i de kirkelige retninger Grundtvigianismen, Indre Mission, Kirkeligt Centrum.

Omtale
"Væsentlig læsning [som] afslutter et imponerende arbejde. Forbilledlig forskning, der kan læses af alle interesserede."
Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten

"I sine vurderinger er Schwarz Lausten klar i mælet og skarp på velunderbygget måde. Man indføres grundigt i centrale personligheders tænkemåde og ageren."
Johannes Værge, Weekendavisen