Fragmenter fra malstrømmen

179,00 kr.
Fønix, 2021, Hæftet,
ISBN 9788793600294

Fragmenter fra malmstrømmen er et forsøg på – ved hjælp af den litterære fragmentform – at få de dimensioner af tilværelsen med, der ikke kan rummes i en traditionel debatbog. Fragmentet er en mere livsnær form. Vi oplever ikke livet som et sammenhængende argument, men snarere brudstykkeagtigt. Fragmentet er ikke kun et mere autentisk udtryk for livet, det giver også en mere direkte oplevelse. Uden forvarsel overraskes vi af livets intensitet, dets nærvær og pludselighed.

Kasper Støvring er en kendt stemme i samfundsdebatten. Fragmenter fra malstrømmen er både hans og forlagets hidtil mest eksperimenterende bog. Det er et forsøg på – ved hjælp af den litterære fragmentform – at få de dimensioner af tilværelsen med, der ikke kan rummes i en traditionel debatbog.

Fragmentet er en mere livsnær form. Vi oplever ikke livet som et sammenhængende argument, men snarere brudstykkeagtigt. Det ene øjeblik forbløffes vi over naturens gådefulde mønstre, en time efter handler vi mælk i supermarkedet. Det ene øjeblik forfærdes vi over vold og terror, det andet beundrer vi den skønne rose i havens bed.

Fragmentet er ikke kun et mere autentisk udtryk for livet, det giver også en mere direkte oplevelse. Uden forvarsel overraskes vi af livets intensitet, dets nærvær og pludselighed.

Fragmenter fra malstrømmen er første bog i Fønix’ nye serie Askebladet. Fønix udgiver artikler og bøger i grænselandet mellem teologi og humaniora – og derfor åbner forlaget nu en ny serie, der skal kunne rumme det eksperimenterende og kunstneriske.

Kasper Støvring er ph.d. i litteraturvidenskab, forfatter og debattør. Han har udgivet en lang række bøger og artikler, på Tidsskriftet Fønix har han senest udgivet bogen ”Mytisk modernisme. Et tema i litteraturen omkring midten af det tyvende århundrede” (2018).