Free Spirit

Tilbudspris 329,95 kr Normalpris 375,00 kr
Free Spirit – Konfirmander og Kristuskransen® - Undervisningsvejledning
Eksistensen, 2008, Indbundet, 180 sider
ISBN 987 78 7495 141 4
Kirkens rum og undervisningens rum er forskellige. Man gør sig forskellige erfaringer. Free Spirit er et konfirmandmateriale, der gør en dyd af denne forskel. Undervisningsvejledningen rummer en udførlig instruktion i afviklingen af andagterne.

Kirkens rum og undervisningens rum er forskellige. Man gør sig forskellige erfaringer. Free Spirit gør en dyd af denne forskel. Andagter eller 'meditationer' er her fast ledsager til konfirmandstuens aktiviteter og overvejelser. En gudstjenstlig praksis med konfirmanderne af ca. 20 minutters varighed i forbindelse med hver eneste undervisningsgang. 

Undervisningsvejledningen rummer en udførlig instruktion i afviklingen af andagterne. I øvrigt angiver den lektion for lektion en konstellation af andagtens tema, Kristuskransens® perle, salmevalg til den enkelte andagt og dagens undervisningsaktivitet i konfirmandstuen.

Indhold, rammer og aktivitetsforslag er skitseret til hver enkelt lektion – der lægges op til en beskæftigelse med klassiske teologiske og kirkelige temaer, men i tæt samtale med konfirmandernes liv og erfaringer. Vejledningen giver væsentligt frirum for den enkelte underviser til at fylde ud med egen teologi og foretrukne undervisningsaktiviteter.

Undervisningsvejledningen rummer desuden et forslag til brug af Free Spirit i et mere komprimeret undervisningsforløb: Free Spirit som pilgrimsvandring.

Konfirmandens materiale er knyttet til andagtsdelen og består af:
• Kristuskrans®
• Meditationsark, 12 forskellige, knyttet til 12 temaer og til Kristuskransens® perler
• Æske, til opbevaring af krans og ark, men også et symbolsk 'rum' for konfirmandernes tanker og erfaringer i forbindelse med forløbet.
I æsken opsamles arkene, et for et, fordelt over hele året. Ved konfirmationen overlades æsken og dens indhold til konfirmanden, der først da må tage den med sig videre. Som gave – og som mulighed for at fortsætte i en indøvet trospraksis. 

Se under relaterede produkter.