Frihed

130,00 kr.
Frihed – Martin Luther i kortform
Eksistensen, 2015, Hæftet, 86 sider
ISBN 9788741001364

Selv mennesker, der ikke står i nogen relation til kirken, kan i en vis forstand hævdes at være gennem-lutherske. Men på hvilken måde befinder vi os i arven fra Luther, og hvilke spørgsmål stiller hans tanker os over for i dag? Med afsæt i fem temaer lægger Frihed – Martin Luther i kortform op til en refleksion over Luthers betydning – i sin samtid og i dag. Egnet til studiekredsmateriale. 

Jeg giver ”Frihed” mine varmeste anbefalinger
Martin Bendixen Rønkilde, Præsteforeningens Blad

Bogen være hermed anbefalet, både til studiekredse og til indvortes brug
Dansk Kirketidende

 

Martin Luther gjorde oprør mod kirkens magt. I vore dage (i DK) opfattes kirken i meget lille grad som en magtfaktor – hverken politisk, samfundsmæssigt eller i forhold til den enkeltes liv. Så hvorfor beskæftige sig med Luther? Har hans betydning ikke sejret sig selv ihjel?

Fordi hans opgør viser sig indirekte, ikke bare inden for kirken og teologien, men i hele samfundet og i den måde, hvorpå vi tænker om os selv. Selv mennesker, der ikke står i nogen relation til kirken, kan i en vis forstand hævdes at være gennem-lutherske.

Med afsæt i fem temaer, der hver præsenteres med eksempler fra Luthers egne skrifter, lægger bogen op til en refleksion over Luthers betydning – i sin samtid og i dag. Bogen egner sig til studiekreds-materiale eller til den læser, der på egen hånd vil kaste sig ud i Martin Luthers tænkning og dens 500-årige indvirkning på vores liv, tro og samfund.

De fem temaer har overskrifterne: Befrielse – Den store forudsætning – Ordet og sværdet – Hverdagen – Forandring kommer udefra.


Omtale

Bogens form gør emnet let tilgængeligt på en smuk måde og giver anledning til refleksion

Bibliotekernes anmeldelse (Lektørudtalelse)

… både præster, studerende og gymnasieelever ville få glæde af at læse bogen som en sober indføring i Luther

Martin Bendixen Rønkilde, Præsteforeningens Blad

 

Niels Henrik Arendts bog om Luther er mere end et oplæg til en samtale i studiekredsen, den er også sjælesorg til det præstationstyngede moderne individ

 

Lena Kjems, Dansk Kirketidende