Fundamentalteologi

Artikler om teologi mellem tradition og samtid
Af
Eksistensen, 2021, Hæftet, 388 sider

Læs uddrag af bogen her

Fundamentalteologi beskriver teologiske begreber og dogmer som trinitet, kristologi og forsoning og tolker dem ind i og ud fra vores forståelsesverden og horisont.

299,95 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Det fundamentale er udgangspunktet.

Fundamentalteologi beskæftiger sig med centrale teologiske begreber og dogmer som f.eks. trinitet, kristologi og forsoning og tolker dem ind i og ud fra vores aktuelle forståelsesverden og horisont. Dette fordrer en gensidig vekselvirkning mellem tradition og samtid. Traditionen kan påvirke samtiden, lige så vel som samtiden kan påvirke vores brug og læsning af traditionen.

Bogen har til formål at revitalisere dogmatikkens betydning som en del af den aktuelle teologiske diskussion og drøftelse ved at tage emner som forsoning, modernitet og menneskesyn op og lade dem være samtalepartner i forhold til forståelse af forholdet mellem liv og død, individ og fællesskab, samfund og kristendom.


Yderligere information ISBN: 9788741005195, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2021

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.