Gåden Jesus

Tilbudspris 79,95 kr Normalpris 248,00 kr
Gåden Jesus – Én fortælling - Mange stemmer
Eksistensen, 2011, Hæftet, 252 sider
Det var den klare tale og de tydelige valg, der gjorde Jesus gådefuld. Han sagde, at de foragtede var nærmere Gud end de fromme, at de første skulle blive de sidste, og at han var Guds søn. Men han accepterede uden modstand den fornedrelse og skam, det var at blive henrettet på et kors. Og korset er blevet stående som den store gåde, mens hele Det Nye Testamente kan læses som de første kristnes forsøg på at forstå denne gåde.
Emneord
JesusTroNye Testamente

I Gåden Jesus lytter Notto R. Thelle til de mange stemmer i Det Nye Testamente og forsøger at tyde deres gådefulde mesters skæbne.


Omtale

Hvis man har lyst til at færdes frit i den kristne historie og få et indtryk af de høje sale, de lave stuer, kældrene og tør lytte sig ind på troens sprog med litteratur, poesi, musik, tænksomhed, så findes der ikke bedre guide end bogen 'Gåden Jesus'. Det forrygende er, at man får mange svar, men efterlades med det åbne sind, der tør tro, at der er endnu flere spørgsmål – og dem skal man ikke være bange for. Altså hvis man kan lade være med at være sur, påståelig og selvretfærdig. Hvis man kun kan lide høj musik og ord i snorlige rækker, så lad den her bog blive liggende. Det er nemlig en god bog! Her er mange kapitler som vil hænge fast og spørge efter at blive læst igen, for man aner sandhed og overbevisning.

Biskop Peter Skov-Jakobsen, Kirken i København