Gensyn med den store fortælling

179,95 kr.
Eksistensen, 2019, Hæftet, 170 sider
ISBN 9788741006147

Er Den store fortælling død eller lever den stadig som tilværelsesforståelse og referenceramme? Brønnum gennemgår de store litterære værker til belysning af den kulturhistoriske arv.

Den store fortælling er død, siger postmodernisterne. Det moderne, individuelle menneske ser ikke sig selv i en historisk, kulturel, politisk og/eller religiøs ramme, men skaber sit eget liv og sin egen fortælling. Den store fortælling er ikke længere en lise og en kim til selvforståelse og identitet. Den er en spændetrøje og et åg, der forhindrer selvudvikling og autenticitet. Den store fortælling er blevet uaktuel. 

Jakob Brønnum tager Den store fortælling under kærlig behandling. Hvordan ser den ud, hvilken indflydelse har den, og er det sandt, at den ikke har betydning længere? Bogen kommer omkring en række klassiske og moderne fortællere som Dostojevskij, Thomas Mann, Borges, Saramago, Tolkien, Svend Aage Madsen, Kafka, Nietzsche, Camus og Hans Kirk. Gennem bogens korte genfortællinger føres vi gennem Den store fortælling til belysning af, hvordan den spejler sig i vores tilværelse og livsforståelse.


Omtale

★★★★

En tour de force gennem modernitetens bøger

- Kristeligt Dagblad

Velskrevet og underholdende værk.

- Bibliotekernes lektørudtalelse

Brønnum er som den gode bordherre, der kan sin verdenslitteratur og kan perspektivere til en masse spændende tanker.

- Fyens Stift

★★★★★ 

Grib chancen og læs en bog med stor refleksion og brede tankestrejf

- Dinboganmelder.dk


Jakob Brønnum viser de store fortællingers livskraft.

- Katolsk Orientering

... bogen indeholder så mange fine tanker, overvejelser, refleksioner og provokationer – ja, tilmed en del aha-oplevelser – at læsningen bliver fornøjelig ...

- Den Smalle Bog