giv os i dag ...

249,95 kr
giv os i dag ... – Bønnens filosofi
Kristeligt Dagblads Forlag, 2019, Hæftet, 256 sider

Hvad har bøn og filosofi med hinanden at gøre? Alt, hvis man spørger den franske filosof Bertrand Vergely, der i denne bog insisterer på bønnens betydning for at få mennesker til at filosofere. For at bede er at ønske noget – for sig selv, for dem, man elsker, eller for det samfund, man er en del af. Derfor kan bønnen få os til at drømme, reflektere og handle – og ifølge forfatteren har store tænkere som Kant, Marx og Nietzsche integreret bøn og filosofi i deres tænkning.

Emneord
Bøn

"Mættet med filosofiske, teologiske og litterære referencer - bogen er inspirerende og oplysende!" 
- La Procure

Siden antikken har der været en tradition for at forbinde filosofi med bøn. Sokrates talte for eksempel ofte med sin 'daimon' – en åndelig tilstedeværelse, der hjalp hans tænkning på vej. Selvom oplysningsfilosoffer som Voltaire og Rousseau hyldede stringens og fornuft, bad de også om politiske forandringer. 
giv os i dag ... Bønnens filosofi henter inspiration fra verdens største filosoffer, teologer og forfattere og formidler på inspirerende og indsigtsfuld vis skiftende tiders og religioners syn på det at bede og tænke.

Om forfatteren
Bertrand Vergely, født 1953, er fransk forfatter og filosof og har udgivet flere bøger om filosofi og kulturhistorie. 

Oversat fra fransk af Sofie Vestergaard Jørgensen