Gud efter Grosbøll

219,95 kr.
Gud efter Grosbøll – Religion og samfund
Eksistensen, 2005, Hæftet, 184 sider
ISBN 978 87 7457 371 3
Grosbøll-sagen igangsatte en lang række teologiske, filosofiske og politiske diskussioner rundt om i landet, ikke kun i kirkelige kredse, og har ført til en fornyet diskussion om forholdet mellem tro og viden, om forholdet mellem religion og samfund og om forholdet mellem den vestlige civilisation og den ikke-vestlige.
Grosbøll-sagen igangsatte en lang række teologiske, filosofiske og politiske diskussioner rundt om i landet, ikke kun i kirkelige kredse, og har ført til en fornyet diskussion om forholdet mellem tro og viden, om forholdet mellem religion og samfund og om forholdet mellem den vestlige civilisation og den ikke-vestlige. Sagen førte til, at Folkeuniversitetet i Aarhus og derefter i Odense arrangerede en forelæsningsrække med titlen Gud efter Grosbøll: Tro og viden.

Det er forelæsningerne derfra, som i udvidet, gennemskrevet og redigeret form udgives i denne bog. Bogen er skrevet af seks kompetente forskere og henvender sig til enhver, som ønsker at beskæftige sig med religionens betydning i det moderne samfund.

Artikler af: Hans Hauge, Lars Qvortrup, Ole Jensen, Niels Grønkjær, David Favrholdt og Peter C. Kjærgaard.

Omtale
"Et af de bedste danske bidrag til oplysning om forholdet mellem tro og viden, der længe er set."
Mikkel Wold, Information

"Relevant debat bidrag om Taarbækpræsten får også fremdraget sagens mere principielle aspekter."
Lars Sandbeck, Politiken