Guds ord og Grundtvigs stemme

Af
Fønix, 2018, Hæftet, 154 sider

Guds ord og Grundtvigs stemme handler om den betydning, N.F.S. Grundtvig har haft for forvaltningen af den tradition, vi har fået overleveret i den lutherske kristendom, dens gudstjeneste og dens salmer.

150,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

De syv kapitler handler om 1) Grundtvig og romantikken, 2) Grundtvigs og Luthers salmer, 3) Grundtvigs teologi, 4) Samtidens kritik af grundtvigianismen; 5) Det lutherske bibelsyn, 6) Dåben, og 7) Nadveren.

Bogen kan både læses som en almen introduktion til Grundtvigs kristendomssyn og som en kritisk stemme i de nuværende diskussioner om fornyelse af folkekirkens gudstjeneste og arven fra Grundtvig. Bogen bygger på tidligere artikler og foredrag og henvender sig både til kendere af Grundtvig og til dem, der ønsker et nærmere kendskab til hans betydning for den danske kirke.

Om forfatteren
Kristoffer Garne (f. 1990) er sognepræst i Aarestrup og Haverslev i Himmerland. Cand.theol. fra Københavns Universitet 2017 (kirkehistorisk guldmedalje 2016). Medredaktør af Tidsskriftet Fønix. Har skrevet artikler og redigeret flere bøger om nyere dansk kirke- og åndshistorie.


Yderligere information ISBN: 9788793600072, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Fønix, 2018

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.