Hegels filosofi

150,00 kr.
Hegels filosofi – – en indføring
Fønix, 2020, Hæftet, 204 sider
ISBN 9788793600225

2020 markerer 250-året for den tyske filosof G.W.F. Hegels fødsel. Hegel (1770-1831) er ud fra sin kulturelle virkningshistorie at dømme den mest indflydelsesrige moderne filosof overhovedet. Denne bog, der er skrevet som et sammenhængende filosofisk essay, forsøger at give et helhedsindtryk af Hegels filosofi ved at gennemtænke den – både historisk og aktuelt.

2020 markerer 250-året for den tyske filosof G.W.F. Hegels fødsel. Hegel (1770-1831) er ud fra sin kulturelle virkningshistorie at dømme den mest indflydelsesrige moderne filosof overhovedet. Det kan undre, da han også er den sværest forståelige.

Hegel er en af de meget få navne i den klassiske filosofihistorie, som ikke alene studeres og debatteres med henblik på oplysning om fortiden, men i lige så høj grad med henblik på nutidens interesse i at forstå sig selv og sine fremtidige muligheder og begrænsninger.

En indføring i Hegels filosofi kan således ikke adskille det historiske og det aktuelle. Denne bog, der er skrevet som et sammenhængende filosofisk essay, forsøger derfor at give et helhedstryk af Hegels filosofi ved at gennemtænke den – både historisk og aktuelt.

Med efterord af Anders Fogh Jensen.

Caspar Wenzel Tornøe (f. 1975) er valgmenighedspræst og musiker, cand.theol. og tidligere ph.d.-studerende ved Københavns universitet med guldmedalje for en afhandling om Hegel. Udgav tidligere i år Hvorfor lider vi? – Det ondes problem i kulturkritisk perspektiv (Eksistensen).