Hej hej - vi ses igen

Af
Rydendahl, 2017, Indbundet, 24 sider

Bog nr. 2 i børnebogsserien om Ida tager hul på det svære emne: at savne en mistet. Denne gang prøver Ida at forstå det med, at morfar er død, og hun får hjælp til at håndtere savnet på en god måde sammen med mormor. De to taler om liv og død, adskillelse og gensynsglæde.

129,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Små børn har brug for at blive set af deres omgivelser. “Se, hvad jeg kan – se mig”! Det er et stort savn at miste en ”bedste” eller en “olde”, for så kan de ikke længere vise deres nye færdigheder frem for den savnede.

"“Vil du se mig stå på et ben?" spørger Ida. Det vil mormor gerne. Ida ville ønske, at hendes morfar, som døde for et stykke tid siden, også kunne se det." Citatet viser, hvordan historien folder sig ud omkring Idas behov for at blive set, hendes glæde over at blive set af mormor – og samtidig hendes savn over ikke længere at blive set af morfar.

Hej hej – vi ses igen henvender sig til familier med små børn på ca. 2-6 år, der har mistet en “bedste” eller en “olde”. Bogen er et godt udgangspunkt til at tale med børn om savnet, så de ikke overses i deres sorg. Vi oplever en mormors fortrolige og ligefremme samtale om liv og død med sit barnebarn. Og ikke mindst synliggøres begreber som adskillelse og gensynsglæde gennem Ida og mormors leg med hinanden.

Bogen er den anden i Sangills børnebogsserie om forskellige emner med rod i den kristne kultur. Fortællingen får lov til at flyde sammen med Christian Guldagers illustrationer, der understøtter det positive budskab i bogen – at savnet også kan være smukt og farverigt. 

Forfatter Bodil Sangill, f. 1951, har en baggrund som børnehavepædagog og skriver sig lige ind i hjertet på børn og deres nysgerrighed på verden. Hun formidler traditioner og værdier, så de bliver lærerige og sjove.


Yderligere information ISBN: 9788799825172, 1 udgave, 1 oplag, Indbundet, Rydendahl, 2017

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.