Hjælp mig, Herre

299,95 kr.
Hjælp mig, Herre – Bøn gennem 1000 år
Eksistensen, 2011, Indbundet, 285 sider
ISBN 978 87 7115 013 1

I Hjælp mig, Herre følger Brian Patrick McGuire bønnens udvikling gennem et årtusinde, fra Augustins ’Bekendelser’ i slutningen af 300-tallet til Jean Gersons bønner til skytshelgenen Johannes Evangelisten i begyndelsen af 1400-tallet. Bogens indhold bringer kendskab til sider af middelalderens liv, som kun er kendt af få.

Til alle tider har mennesker hvisket og råbt til det guddommelige i taknemmelighed og smerte. Spiritualiteten blomstrede i middelalderen, og over et spænd på tusind år formulerede vise mænd og kvinder bønner, der hjalp til at finde fodfæste i det brogede menneskeliv. I tid og verdensbillede står de langt fra os, men deres eksistentielle grundvilkår klinger med i vores egne tanker og håb i dag.

Bogens bønner, hvoraf de fleste for første gang er oversat til dansk, slår bro mellem middelaldermenneskets og det moderne menneskes bønsliv.


Omtale

Det er ikke en videnskabelig udgivelse og ikke en personlig opbyggelsesbog - men man er i den kyndige middelalderhistorikers hænder, og der er meget opbyggeligt at hente i bønnerne, som dog også kan læses med udbytte af den mere distancerede historisk og teologisk interesserede læser.


Birgitte Stoklund Larsen, Kristeligt Dagblad