Højsangen

120,00 kr.
Højsangen – Bibelen læst af
Eksistensen, 2023, Hæftet, 76 sider
ISBN 9788741010595

Bibelen læst af … er en serie af bøger, der åbner Bibelens forunderlige verden. Dette bind handler om Bibelens kærlighedsdigte: Højsangen.

Højsangen er en samling kærlighedsdigte i Det Gamle Testamente og hører til blandt de poetiske skrifter. Ifølge traditionen er de forfattet af kong Salomo og nedskrevet mellem 500 og 100 f.Kr. Digtene udfolder kærligheden mellem en mand og en kvinde. Deres forelskelse er længselsfuld og hed og krydret med cedertræer, vinstokke, liljer, rosinkager og myrra. Til gengæld er der ikke meget Gud, og sammenhængen med resten af Det Gamle Testamente kan være svær at se. Hvilken funktion har Højsangen, og hvorfor er den overhovedet med i Bibelen?

Søren Lorenzen går tæt på ordene og meningen i denne bog, tager temperaturen på kærligheden og metaforerne og undersøger digtenes relevans i det bibelske univers.


Omtale

"Han er bibelforsker og tættere i teksten, som han åbner ud fra opmærksomhed på blandt andet tekstens hastighed, på steder og afstande. Jeg blev klogere på teksten undervejs, læsningen lønner sig (...)"

Kirke.dk