Hvorfor kaster Luther skygger på folkekirken?

Hvorfor kaster Luther skygger på folkekirken?

Om reformationen og nyreformationen
Af
Eksistensen, 2017, Hæftet, 76 sider

Læs uddrag af bogen her

Denne lille bog giver et bud på reformationens skygger og på de udfordringer, en ny reformation byder på.


Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

50,00 kr.

* Påkrævede felter

50,00 kr.

Beskrivelse

Folkekirken er en reformatorisk kirke, men det synes tvivlsomt, om folkekirken i dag forstår sig selv som en kirke med behov for at være i fortsat reformation. Luther satte en reformatorisk bevægelse i gang i det danske folk, men af en række årsager kom forståelsen af kristentroen ofte til at stivne i faste former og formuleringer.

I dag er folkekirkens reformatoriske troskompleks udfordret af en samtid, hvor troen på enhver måde er løs. Og netop derfor er det nyttigt at fundere over, om der er dele af den reformatoriske arv, som i dag skygger for nye formuleringer omkring tro.

Denne lille bog giver et bud på reformationens skygger og på de udfordringer, en ny reformation byder på. Det er forfatterens opfattelse, at kirken bør være i stadig reformation, fordi den kristne tro er dynamisk. Kirken er i sin natur altid større, end det vi udsiger. Den er altid mere farverig end sine former, dybere end sin teologi og større end sin menighed. Derfor er kirken altid undervejs i en stadig bevægelse i forsøget på at udsige det uudsigelige om Gud.

Anders Laugesen  er programmedarbejder ved DR og cand.phil. i religion fra Aarhus Universitet.

Reformationsseriens forsider tegnes af satiretegner Gitte Skov.

 

Bind nr. 11 i Reformationsserien

Yderligere information ISBN: 9788741003672, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2017

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.