Hymns in English

199,00 kr.
Hymns in English – A Selection of Hymns from The Danish Hymn Book
Af
Det Kgl. Vajsenshus' Forlag, 2009, Indbundet, 142 sider
ISBN 9788775240524

Hymns in English er en salmebog med mere end 50 salmer fra Den Danske Salmebog på engelsk samt nyoversatte dele af Ritualbogen. Bogen er tænkt som en hjælp til danske kirker og menigheder i Danmark, der ved gudstjenester, kirkelige handlinger og arrangementer har brug for salmer fra Den Danske Salmebog i engelsk oversættelse.

Emneord
Salmer

Vi har lagt vægt på at finde et udvalg, der dækker de begivenheder, som dukker op i løbet af menneskelivet og de, der dukker op i løbet af et år (kirkeårets højtider, årstiderne).

Desuden er medtaget salmer, som vil kunne finde anvendelse ved andre anledninger, hvor menigheden er to- eller flersproget, eksempelvis ved ungdomsstævner/lejre, internationale/økumeniske sammenkomster, gudstjenester med venskabsmenigheder og mindegudstjenester. De fleste salmer er nyoversat af Edward Broadbridge.

Nogle salmer findes allerede i en indsunget udgave og er i så fald medtaget i den indsungne version. Ritualerne er nyoversat af Liselotte Horneman Kragh. Udvalget er foretaget af sognepræst Peter Birch, lektor og cand.theol. Anita Hansen Engdahl samt journalist og forfatter Birgit Meister.