I selvmordets kølvand

I selvmordets kølvand

Hjælp til at bære det ubærlige
Af
Eksistensen, 2019, Hæftet, 176 sider

En håndbog i at håndtere, søge hjælp og være samtalepartner til mennesker der har mistet til selvmord.

Denne bog findes både som trykt bog og som e-bog. 

248,00 kr.

* Påkrævede felter

248,00 kr.

Emneord

Beskrivelse

Sorg og sorgteori er komplekse og omdiskuterede størrelser. Når vi mister en vi elsker, er der mange faser og følelser, der er almenmenneskelige. Men ethvert tab er også sit eget – og derfor kan mønstre, reaktioner og behov være helt forskellige.

Når vi behandler det at miste, er der er enighed om, at et tab gennem selvmord er i en kategori for sig, i forhold til at miste gennem sygdom, alderdom eller ulykke. Bogens forfattere har en stor ekspertise i tab ved selvmord og gennemgår i 9 kapitler, hvordan krop og sind reagerer ved selvmord, hvordan det er at være efterlevende til et selvmord, hvordan det er at være omgivelser til en efterlevende, og hvordan man som fagperson kan få hjælp til at håndtere samtalen med de efterlevende. Forfatterne kommer ind på emner som skyld & skam, udfordringer med at få hverdagen til at fungere og hvordan sprog, kommunikation, tanker og billeder kan forandre sig. Bogen er omhyggelig med at differentiere mellem forskellige aldersgrupper og relationsgrupper, da den særlige kontekst i ethvert tilfælde kan have stor betydning for, hvordan sorgen og tabet skal håndteres. Bogen bringer også konkrete råd og anvisninger til, hvor man kan hente yderligere hjælp.


Bogen favner bredt og belyser ganske fint problematikken samt øger forståelsen for efterladtes situation.

- Landsforeningen for efterladte efter selvmord

Professionel, klog og empatisk bog om et tungt emne.

- Bibliotekernes lektørudtalelse


Bogen er den eneste bog om at leve med selvmord, sorg og død, jeg har fundet troværdig nok til at læse til ende.

- Charlotte Rørth, Nordjyske Stiftstidende

Yderligere information ISBN: 9788741005959, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Eksistensen, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.