IDENTITET OG FÆLLESSKAB

Kierkegaard i dialog med nutiden
Af
Forlag1.dk, 2019, Hæftet, 112 sider

Birgit Wertung har to overordnede formål med bogen Identitet og fællesskab. For det første at gøre det lettere at læse Søren Kierkegaards skrifter og for det andet at vise, hvor aktuel han er. Det gør hun ved at sammenligne Søren Kierkegaard med udtalelser fra dagens aviser.

195,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Den generelle holdning i dag er tilsyneladende, at fællesskabet giver den ideelle livsform; men ifølge Kierkegaard kan det også være grunden til konflikter, vold og krige i verden, fordi fællesskaber kan have meget forskellige idealer og normer, hvilket fx viser sig ved forsøg på integration af muslimer. Derfor korrigerer han ved at sætte fokus på den enkeltes identitet, der vil blive fremmedgjort i et usandt fællesskab, hvor værdier er bestemt på forhånd. Specielt kierkegaardske og gammeldags begreber gøres der rede for, så de ikke skulle give problemer.

Birgit Bertung er mag.art. i filosofi og forfatter til 22 små bøger om aspekter af Kierkegaards filosofi. Hun var i 25 år sekretær for og medlem af Søren Kierkegaard Selskabets bestyrelse.


Yderligere information ISBN: 9788792841728, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Forlag1.dk, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.