Indvandrerne i Danmarks historie

378,00 kr
Indvandrerne i Danmarks historie – Kultur- og religionsmøder
Odense Universitetsforlag, 2007, Indbundet, 562 sider
ISBN 9788776742041

Indvandrerne i Danmarks historie er den første samlede beretning om de forskellige indvandrergrupper, der fra oldtiden til i dag er kommet til Danmark for at finde sig et blivende sted.

Nogle søgte bedre kår og bragte kun deres arbejdskraft med sig, andre var religiøst eller politisk forfulgte, der fik lov til at slå sig ned for at stimulere landets økonomi, og atter andre var håndværkere, der blev indkaldt for at indføre nye metoder i byggeri.

I dag er indvandrerproblemet mere aktuelt end nogensinde. Indvandringen er en udfordring til ethvert samfund, men uden de kulturimpulser den har givet os, havde Danmark set anderledes ud.

Indvandrerne i Danmarks historie følger udviklingen fra jægersten-alderens mennesker, der som de første måtte forlade overbefolkede jagtmarker, over brødremenigheden i Christiansfeld i 1700-tallet, 1990’ernes flygtninge fra Jugoslavien og op til i dag. Bogen skildrer de mangfoldige områder, hvor indvandrere har bidraget til sprog, kunst, kultur og de mange andre forhold, som vi ikke tøver med at betegne som typisk danske.