Intet

250,00 kr.
Dansklærerforeningen, 2022, Hæftet, 128 sider
ISBN 9788772113098

Handlingen udspiller sig i en mindre, dansk provinsby i 90´eme. Eleverne i 7. klasse lader sig provokere af klassekammeraten Pierre Anthon, hvis forældre ifølge resten af byen ´sidder fast i 68´. Pierre Anthon mener, at intet i livet, intet i hele verden betyder noget.


Emneord
Lyrik

Børneflokken sætter sig for at modbevise hans påstand, og de begynder i et nedlagt savværk at samle ´en bunke af betydning´. Alle må de ofre det, der betyder allermest for dem. Den enkelte vælger ikke selv, det gør en kammerat. Det starter med et par yndlingssko, men snart eskalerer ofringerne til det ondskabsfulde og makabre. Da medierne får nys om sagen, sættes den lille by på den anden ende, og projektet går ind i sin sidste fatale fase.

'Intet' udkom for ti år siden på Dansklærerforeningens Forlag. Den er trykt i et utal af oplag og er blevet læst i laser i skolerne.
Den er blevet belønnet med Kulturministeriets Børnebogspris og har efterhånden etableret sig som en klassiker på ungdomsbogsmarkedet.

Omtale
Anmeldelser:
Man fascineres og kan dårligt slippe bogen ... Teller skriver med en fræk lethed og et fantastisk sprogligt overskud ... Usædvanligt velskrevet og ikke kun en roman for børn fra tolv-års alderen. Voksne bør også unde sig denne læseoplevelse.
Berlingske Tidende

Romanen stiller store eksistentielle spørgsmål om livets mening og er med sin helt usædvanlige, rytmiske og stilbevidste sprogføring et forrygende værk, som drilsk, gribende og makabert beskriver en række børns forsøg på at bevise for sig selv og andre, at der findes betydningsfulde ting i tilværelsen.
Information

Intet er et eventyr fra hverdagen om selve livets fylde. Den er skrevet for og kan læses af alle. Sådan er det med de bedste børnebøger.
Politiken

En intens og makaber historie om nogle unge menneskers desperate forsøg på at bevise for sig selv og andre, at der findes betydningsfulde ting i tilværelsen. En meget intens og velskrevet roman, som uden tvivl vil fange og udvikle den heldige læser fra 11 år og op.
Bibliotekernes lektørudtalelse

Det er længe siden, jeg har læst en roman, der gjorde et så stærkt indtryk på mig ... det er en grusom, ja, uafrystelig bog. Den stiller de store eksistentielle spørgsmål: hvad har egentlig betydning her i tilværelsen? Findes der i det hele taget noget af betydning? 'Intet' er velskrevet og indtrængende. 'Intet' sidder i mig endnu, jeg kan ikke ryste den af mig, ja, faktisk tvivler jeg på om det er rigtigt, hvad jeg lige har læst - men det er det altså!
Bent Rasmussen, Skolebiblioteket