Jesus som bogorm

Jesusfiguren i nyere skandinavisk litteratur
Af
Eksistensen, 2009, Indbundet, 148 sider

Læs uddrag af bogen her

Vejen fra Bibelen til nutidens skønlitteratur behøver ikke at være særlig lang. I ni artikler undersøges Jesusfigurens rolle i nyere skandinavisk skønlitteratur fra Stieg Larsson over Jan Kjærstad til Ida Jessen – en række repræsentative punktnedslag i den litterære Jesustradition.

Pris: 218,00 kr.

Din pris 20,00 kr.

ELLER

Beskrivelse

Den store roman, den store lyrik, kan efter endt læsning efterlade én som et andet menneske med et rigere selv. Ikke mindst når gnisterne springer fra den kristne grundfortælling, der til stadighed sætter sine spor i moderne litteratur i form af bi- og hovedpersoner, inspireret af, modelleret over eller set i modsætning til Jesus. Hvis han da ikke undtagelsesvist dukker op i egen person. Som en øjenåbner i litteraturkredsen eller til eget litterært brug i den hjemlige øreklapstol identificeres her Jesusfiguren i værker af en række skandinaviske, moderne forfattere.

Yderligere information ISBN: 978 87 91191 66 4, 1 udgave, 1 oplag, Indbundet, Eksistensen, 2009

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.