Jødedom og Kristustro - E-bog

85,00 kr.
Jødedom og Kristustro - E-bog – Paulus' brev til galaterne
Eksistensen, 2015, E-bog, pdf, 87 sider
ISBN 978 87 7457 773 7

Niels Hyldahl viser hvordan Paulus i Galaterbrevet tager endegyldigt afsked med den jødedom, som han selv var opdraget i.

E-bog - PDF-version

En skarp ekseget med en skarp pen

Martin Friis, Bibliana

 

frisk bidrag til diskussionen

 

Arken


Links

Paulus’ brev til de menigheder, han havde grundlagt i landskabet Galatien inde midt i det nuværende Tyrkiet, står centralt i apostlens forfatterskab. Brevets anledning er, at der er dukket nogle folk op, der forsøger at få de Kristustroende galatere til at lade sig omskære, dvs. gå over til jødedommen.

Hvem disse indtrængende folk er, og hvor de kommer fra, har været stærkt omdiskuteret i forskningen. Denne lille bog kommer med et nyt og dristigt svar på dette spørgsmål. Samtidig viser Niels Hyldahl, hvordan Paulus i dette brev tager endegyldigt afsked med den jødedom, som han selv var opdraget i. For i forlængelse af den religionskritik over for sider af jødedommen, som synes at have båret Jesu virke, når Paulus frem til et radikalt nyt syn på, hvem der er Guds Israel, nemlig de Kristustroende, hvad enten de er af jødisk eller ikke-jødisk herkomst.


Omtale

 ★★★★  

…et smukt eksempel på klassisk nytestamentlig forskning og spændende eksegese, som har stor betydning

 Steen Skovsgaard, Kristeligt Dagblad

Med et stålsat blik og en skarp pen har Hyldahl forfattet en kort, men fyldig, bog om Paulus’ brev til galaterne og de centrale temaer heri.

Martin Friis, Bibliana

 

Bogen er et godt bud til enhver der ønsker en appetitlig gennemgang af det mest grundlæggende inden for Paulusforskningen.

 

Jacob Scheving Larsen, Arken