Jødisk litteratur på Jesu tid

Tilbudspris 99,95 kr Normalpris 225,00 kr
Jødisk litteratur på Jesu tid – Udvalgte afhandlinger fra 25 år
Eksistensen, 2001, Hæftet, 284 sider
I Jødisk litteratur på Jesu tid har professor Benedikt Otzen samlet en del af sine afhandlinger fra de sidste 25 år. De beskæftiger sig alle med den antikke jødiske litteratur.
I Jødisk litteratur på Jesu tid har professor Benedikt Otzen samlet en del af sine afhandlinger fra de sidste 25 år. De beskæftiger sig alle med den antikke jødiske litteratur. Afhandlingerne har tidligere været trykt i Danmark eller i udlandet, og fremtræder her samlet og alle på dansk.

Bogens første del er en litteraturhistorisk oversigt. Den giver et indtryk af hvor mangeartet den antikke jødiske litteratur er: historiske beretninger, legender, apokalyptisk litteratur, poesi, visdomsskrifter etc.

Bogens anden del består af en række afhandlinger, der dels behandler forskellige problemer fælles for flere skrifter i den antikke jødiske litteratur, dels koncentrerer sig om enkelte af teksterne.

Tredje del omfatter to afhandlinger: Den ene om forholdet mellem den apokryfe Tobits Bog og H.C: Andersens Reisekammeraten, den anden om forholdet mellem den apokryfe Siraks Bog og et digt af St. St. Blicher.