Jordens grøde og himlens væde

Tilbudspris 99,95 kr. Normalpris 189,00 kr.
Jordens grøde og himlens væde – læsninger og perspektiver i Jakob Knudsens forfatterskab
Eksistensen, 2014, Hæftet, 183 sider
ISBN 978 87 7457 727 0

Jakob Knudsen (1858-1917) er ophavsmand til ét af de mest læste og betydningsfulde forfatterskaber i det tyvende århundredes danske litteratur. I sin levetid blev han både læst af den brede befolkning og agtet af litteraturkritikken, og op til 1960’ernes begyndelse blev hans romaner og fortællinger genoptrykt i kæmpe-oplag.

Jordens grøde og himlens væde – læsninger og perspektiver i Jakob Knudsens forfatterskab rummer en række perspektivrige læsninger af Jakob Knudsens vigtigste skønlitterære arbejder samt hans to mest kendte salmer.

Hensigten med Jordens grøde og himlens væde er at vise, at Jakob Knudsens forfatterskab endnu er aktuelt og vedkommende.


Omtale

Bogen kan kun anbefales. Man får et godt indblik i Knudsens forfatterskab og de problematikker, som Knudsen beskæftiger sig med. Næste skridt bliver så at gå i gang med en genlæsning af Knudsens egne værker.
Anders Kjærsig, Præsteforeningens Blad

Denne bog kan fremhæves for gode læsninger i Jakob Knudsen med både teologiske og litterære synsvinkler, så den i sin mangfoldighed giver et facetteret billede af forfatterskabet uden at sætte det i bås. Fin bog for fagfolk om Jakob Knudsen, som spås en renæssance. Giver et godt billede af dets dobbeltheder mellem modernitet, naturalisme og kristendom.
Lektørudtalelse

Man kan ikke sige, at forfatterne til denne antologi serverer det hele for læseren, men hvis man vil trænge ind i forfatterskabet, er man umådelig godt hjulpet af disse 12 meget forskellige og meget læseværdige bidrag om Jakob Knudsen.
Kristian Østergaard, Kristeligt Dagblad