Juleevangeliet

228,00 kr.
Juleevangeliet – En gendigtning. Eller noget i den retning
Eksistensen, 2014, Indbundet, 216 sider
ISBN 978 87 7115 1008

Juleevangeliet som du aldrig har fået det før! Det handler om forfængelighed, om postvæsnet og kosmiske kræfter. Det foregår alt sammen engang for længe siden. Og det foregår lige her og nu i en andedam kaldet Danevang. Historien om Ham, der satte vores tidsregning i gang, går på tværs af tid & rum og må fortælles igen og igen og i alle former og farver.

Vi er med Kejser Augustus til morgenmad og med på Josef & Marias strabadserende rejse. Vi stifter bekendtskab med Betlehem-kontraktionen og kigger med over skulderen på dem, der passer får i al slags vejr. For slet ikke at tale om den sande historie om Kaspar, Melchior og Balthazar.

Det handler om kærlighed og drømme og tegn og skønhed. Og vi spør' os selv: Hvor lærer mon englene at spille violin, og var Augustus' kone virkelig et surt fruentimmer?


Omtale

Brønnum skriver i et veloplagt sprog og digtene veksler fint mellem det morsomme, det alvorlige og mellem filosoferen, religion og hverdagsbetragtninger ... Brønnums værk er helt sit eget ... Flot udgivelse, der bør stå på alle landets biblioteker.
Lektørudtalelse

Jakob Brønnum digter løs og digter charmerende videre på juleevangeliet i ny bog.
Birgitte Stoklund Larsen, Kristeligt Dagblad

Bogen er så medrivende, at den lokker til genlæsning. I december har jeg tænkt mig at åbne den igen – som en julekalender for voksne. Og lad mig afslutningsvist slå fast, at min begejstring hverken skyldes bestikkelse eller behagesyge – den er helt igennem ægte. Læs den bog. Tag den til hjerte. Den er så smuk.
Carina Wøhlk, Præsteforeningens Blad

Det er en yderst læseværdig bog, som man kan fordybe sig i og vende tilbage til, og hver gang opdage noget nyt i.
Vibeke Gregersen, Udfordringen