Kærlighedens teologi

Tilbudspris 69,95 kr. Normalpris 349,00 kr.
Eksistensen, 2012, Hæftet, 300 sider
ISBN 978 87 7003 674 0
Jeanrond tager os med på en ”kærlighedens rejse” gennem den kristne teologi i en grundig analyse af, hvorledes tænkere som Augustin, Martin Luther, Søren Kierkegaard, Anders Nygren, Karl Barth og Eberhard Jüngel m.fl. i historiens løb har udviklet vidt forskellige syn på kærligheden og på kroppens, begærets og seksualitetens betydning for den menneskelige kærlighed.
Emneord
Gud

Kærlighed er et centralt begreb i den kristne tro. Jesus opfordrer mennesker til at elske hinanden og i Første Johannesbrev står, at ”Gud er kærlighed”. Men kærlighed er ikke et abstrakt princip. Kærlighed er en praksis, som manifesterer sig i relationer.

Jeanrond tager os med på en ”kærlighedens rejse” gennem den kristne teologi i en grundig analyse af, hvorledes store kristne tænkere som f.eks. Augustin, Martin Luther, Søren Kierkegaard, Anders Nygren, Karl Barth og Eberhard Jüngel i historiens løb har udviklet vidt forskellige syn på kærligheden og på kroppens, begærets og seksualitetens betydning for den menneskelige kærlighed. På baggrund af denne grundige analyse opstiller Jeanrond sit bud på en nutidig kærlighedens teologi, som lægger vægt på kærligheden som praksis, ser kærligheden som en relation til Gud, ægtefælle og medmenneske, accepterer den menneskelige krop og dens begær og længsel og diskuterer forståelsen af familien og ægteskabet som institutioner.

Werner G. Jeanrond er teologisk professor ved universitetet i Glasgow. Han har tidligere undervist i systematisk teologi ved Trinity College i Dublin og ved universitetet i Lund.