Kaj Munks digtning og livssyn

Af
Aalborg Universitetsforlag, 2019, Hæftet, 400 sider

Kaj Munk er vigtig som en af de få betydelige dramatikere i dansk  litteratur, en slagkraftig lyriker og en god prosaist. Men han er også  interessant som prisme for mange stærke, ofte problematiske europæiske idéstrømninger i det 20. århundrede – der spejler frem mod de højrepopulistiske bevægelser, der fortsat udfordrer demokratiet.

299,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Denne bog om Kaj Munk henvender sig ikke blot sig til dem, der på forhånd er interesserede. Den udfordrer også dem, der tror, at Kaj Munk er uddateret. Bogen giver en ajourført litterær og idéhistorisk læsning af Kaj Munks bedste værker, en indgående kritisk fortolkning og vurdering, der kan give et nyt, begrundet billede af det blivende i hans forfatterskab. Men den går også nærmere ind på de litterært svagere værker, der er væsentlige kilder til hans mere problematiske, personlige politiske og religiøse opfattelser. Bogen kombinerer litterære og filosofiske synsvinkler.   

En fagfællevurdering af bogen konkluderer: ”de to forfattere har skrevet den ultimative fremstilling af Kaj Munks forfatterskab, dels pga. den grundige læsning af alt hvad han har skrevet, dels pga. det nu tilgængelige, omfattende arkivmateriale de inddrager, og dels fordi de så udpræget er i kritisk dialog med stort set alle der hidtil har skrevet om hans digtning og livssyn”. 


Yderligere information ISBN: 9788772102665, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Aalborg Universitetsforlag, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.