Kejser af Rom

399,95 kr.
Kejser af Rom – Oldtidens romerske herskere
Gads Forlag, 2023, Indbundet, 518 sider
ISBN 9788712074298

Mary Beard fortalte i sin internationale bestseller SPQR den tusind år lange historie om oldtidens Rom. I sin nye bog retter hun søgelyset mod de kejsere, der herskede over Romerriget. Fra Julius Cæsar (myrdet 44 f.v.t.) til Alexander Severus (myrdet i 235 e.v.t.). 

 
K
ejser af Rom er ikke den sædvanlige kronologiske fremstilling om de romerske herskere, den ene efter den anden: den gale Caligula, uhyret Nero, filosoffen Marcus Aurelius. Mary Beard stiller i stedet for de store spørgsmål: Hvilken magt havde kejserne egentlig? Var det romerske palads virkelig så blodbestænket? Hun følger kejseren i hans hjem, på væddeløbsbanen, på hans rejser, ja selv på hans vej til himlen. Hun præsenterer os for hans hustruer og elskere, rivaler og slaver, hofnarre og soldater – og de almindelige mennesker, der trykkede deres tiggerbreve i hænderne på ham. 
 
Kejser af Rom går lige i kødet på de romerske (og vore egne) fantasier om, hvad det ville sige at være romer, og den giver en fremstilling af den romerske historie, som den aldrig tidligere er blevet fortalt. 
 
Mary Beard, født 1955, er professor i antikkens historie ved Cambridge University og forfatter til en lang række udgivelser om den klassiske oldtid. Hun har på dansk udgivet SPQR. Det antikke Roms historie (2018), Kvinder og magt. Et manifest (2018), Pompeji. Livet i en romersk by (2020) og De tolv cæsarer. Magtens billeder fra antikken til den moderne verden (2022).