Kernesalmer

199,95 kr
Eksistensen, 2018, Indbundet, 133 sider
ISBN 9788741002910

Kernesalmer er en arbejdsbog med salmeforslag til alle kirkeårets søn- og helligdage i folkekirken. Bogen rummer tillige salmeforslag til kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse og til særlige gudstjenester.

Emneord
SalmerKirke

Ideen med bogen Kernesalmer er at angive et grundrepertoire af salmer, der både går i dialog med læsningerne til selve dagen og med dagens plads i kirkeåret. Forslagene udgør tilsammen en kerne af relevante og slidstærke salmer, der alle kommenteres og perspektiveres undervejs.

De foreslåede salmer er fra Den Danske Salmebog (2003). Derudover er der til alle søn- og helligdage et bud på en egnet salme til nyindsyngning valgt primært fra de to nyere salmeudgivelser 100 salmer (2016) og Kirkesangbogen (2017).

Om forfatteren
Michael Aaskov Hemmingsen er sognepræst ved Esajas Kirke i København. Han har undervist i salmevalg ved pastoralseminariet og beskæftiget sig med salmesang og liturgi i mange år.


Omtale

Kernesalmer er fuld af hymnologisk kernekraft - i den bedste betydning af ordet. Bogen kan varmt anbefales - både som inspiration til salmevalg og som en form for prædikenforberedelse.

- Præsteforeningens Blad