Kierkegaard
Kierkegaard er en indføring i Søren Kierkegaards forfatterskab. Med udgangspunkt i Søren Kierkegaards grundproblem, at kristendommen er liv og ikke viden, og at det derfor er paradoksalt at skrive om at blive kristen i stedet for at leve kristendommen, gennemgår lektor og adjungeret professor Ettore Rocca de centrale begreber i Kierkegaards forfatterskab.
Herunder bl.a. det æstetiske, friheden, angsten, troen, kærligheden og fortvivlelsen. Bogen følger Kierkegaard fra hans litterære debut til hans sidste kamp mod den institutionelle kristendom. Den giver et indblik i Kierkegaards forhold til den kulturelle samtid og til traditionens centrale skikkelser som Sokrates, Luther og Hegel.
Desuden fortæller Rocca om Kierkegaards vigtigste livsrelationer, nemlig faderen, Regine og biskop Mynster, men bestræber sig samtidig på at afmytologisere deres betydning for forfatterskabet. Ud fra Kierkegaards begrebsunivers behandler bogen en række spørgsmål om individualitet, frihed og religion, som er ligeså relevante i dag som på Kierkegaards tid.