Kirke før politik

Tilbudspris 25,00 kr. Normalpris 279,00 kr.
Kirke før politik – Min kirkehistorie
Eksistensen, 2010, Indbundet, 236 sider
ISBN 978 87 91191 71 8
I bogen portrætteres 33 kirkeministre, de berømte århusteologer, besættelsestidens teologer og en række andre kirkelige og politiske skikkelser, som samler sig til et portræt af det folke- og kirkelige Danmark igennem et århundrede.

Sprænges folkekirken på spørgsmålet om vielse af homoseksuelle? Det er tættere på end nogensinde før. Men det er ikke første gang, at bølgerne om kirkeskibet går højt. Tænk f.eks. på den hidsige diskussion om kvindelige præster. Eller om Grosbølls gudstro.
Asger Bauns­bak-Jensens bog, Kirke før politik, kaster lys over den aktuelle situation og fortæller historien om kirkens stilling i det moderne Danmark. En historie om indremissionske vækkelser, grundtvigske delinger, tidehvervske skarptunger, spektakulære præstesager – men også om en folkekirke, der indtil nu har holdt fast i sin enhed.


Omtale

Et meget overskueligt og sammenhængende billede af hvorfor den danske folkekirke ser ud, som den gør i dag ... Læseren må selv drage sin konklusion om, hvad fremtiden bringer for kirken, men han eller hun er godt rustet til overvejelsen med denne udgivelse.

Henrik Hoffmann-Hansen, Kristeligt Dagblad


Levende og inspirerende, en bog med holdning

K.E. Watz, Lolland-Falsters Folketidende


Fin og personlig bog om kirkeministre og kirkelige rørelser i de sidste ca. 100 år, som bl.a. indeholder biografier af alle danske kirkeministre fra 1916 og til i dag. Bogen kan både fungere som generel orientering og som opslagsværk

Jørgen Bartholdy, DanskBiblioteksCenter