Kong Skrap og den skrækkelige ovn

Tilbudspris 10,00 kr Normalpris 189,00 kr
Eksistensen, 2004, 32 sider
ISBN 978 87 9119 112 2
Serie: Bibelstærk
Brandvarm bibelfortælling af Peter Mouritzen om Kong Nebukadnesar, der tilbeder guld og penge.
Emneord
BilledbøgerBørn

Serie: Bibelstærk

Brandvarm bibelfortælling af Peter Mouritzen om Kong Nebukadnesar, der tilbeder guld og penge – men han bliver gudskelov klogere, inden Peter Mouritzen er færdig med ham.

Vidunderligt illustreret af Lasse B. Weinreich.


Omtale"Gammeltestamentligt gys, når det er bedst."
Jens Raahauge, Folkeskolen

Udvalgt som en af årets bedste billedbøger af Damian Arguimbau, Weekendavisen

* * * * * Nordjyske Stiftstidende "Ofte er billedbøger med bibelsk indhold svært tamt og blodfattigt illustreret, og det er synd for de barske og voldsomme historier, som især Det Gamle Testamente er så fuld af. Men jeg skal da lige love for, at denne serie med det herlige navn Bibelstærk tager anderledes hårdt fat. Peter Mouritzen genfortæller i et friskt og nutidigt sprog historien om den hidsige kong Nebukaneser, som elsker guld så højt, at alle, som ikke gør det samme, ryger lige durk ind i hans væmmelige ovn ... Illustrationerne er mindst lige så hidsige som Nebukaneser, de vælter ud over opslagene på den mest pågående måde. De er skæve, vilde og morsomme med fede sorte streger til at trække konturerne op. Her er elementer fra tegneserier, power og stærke virkemidler, og det er garanteret ikke en stil, som vil tiltale den bedstemor, som har lyst til at fortælle bibelhistorie, men den vil til gengæld virke på den dreng fra 5 år, som kikker med."
Elisabeth Bennetsen, Dansk BiblioteksCenter

"En herlig billedbog og en tydelig myte om at Gud overvinder ondskaben. Den kan læses op rigtig mange gange uden at miste sin tiltrækningskraft."
Nyhedsbevet Aslan