Kræften og kraften

Tilbudspris 79,95 kr. Normalpris 199,00 kr.
Kræften og kraften – Hverdagskristendom i et netværksteologisk perspektiv
Eksistensen, 2015, Hæftet, 213 sider
ISBN 978 87 7457 738 6
Om de måder, tro viser sig på, når vi er blevet ramt af begivenheder som alvorlig sygdom, og om troens intensitet, når vi er truet på vores eksistens.
Emneord
SorgFolkekirken

Denne bog handler om, hvordan kristendom eksisterer i vores hverdagsliv. Den handler om de måder, tro viser sig på, når vi er blevet ramt af begivenheder som alvorlig sygdom, og om troens intensitet, når vi er truet på vores eksistens. Fremstillingen er en rejse gennem hverdagssituationer, hvor elementer af en kristen fortolkningstradition konstant dukker frem og udfolder sig i forskellige sammenhænge, gennem uensartede materialer og på anderledes, nye, skæve og finurlige måder. 

I hverdagen eksisterer kristendom aldrig som ’ren’, og den kan udspille sig på ganske uortodokse måder. Mere konkret lyder spørgsmålet: Hvad er det for en hverdagstro, man møder som præst og sjælesørger, som sygeplejerske, læge, psykolog og terapeut?  Interessen i mødet gør det samtidig magtpåliggende at se gennem et ‘passende’ perspektiv: Hvordan kan man – teologisk set – møde og dermed forstå den vildtvoksende og ofte temmelig utilpassede hverdagstro? Hvordan kan mangfoldig hverdagstro forstås konstruktivt, dvs. som en ressource for teologien, frem for som et problem?