Kræv det umulige

Ideerne op til '68
Af
Det Lille Forlag, 2019, Hæftet, 190 sider

Kræv det umulige tilbyder et overblik og en nærlæsninger af de kritiske tanker om eksistens og samfund, menneskeværd og normalitet, fantasi og transcendens, lyst og krop, der prægede de godt 20 år, der førte frem til 1968.

225,00 kr.
ELLER

Emneord

Beskrivelse

Det er alt fra eksistentialisme, marxisme, freudianisme og feminisme til borgerretsbevægelse, kolonifrigørelse, revolutionsideologi og antipsykiatri - foruden fredsbevægelse (antikrig), stofeksperimenter og hele det kropskulturelle opbrud, der præger årtierne inden 1968. Repræsenteret ved navne som Fanon, Che, King, Cleaver, Camus, Sartre og Marcuse, foruden Fromm, Habermas, Laing, Huxley, Leary, Friedan, Lowen osv.

Kræv det umulige er ikke en bog om studenteroprør, flowerpower og kollektiver, men om de ideer - oftest formuleret i bøger - der lå parat i tiden, især i velfærdsopsvinget gennem 50'erne og 60'erne, godt provokeret af Vietnamkrigen, racisme/kolonialisme og et meningsløst overflodssamfund. Ved siden af en praktisk grobund blev '68' nemlig født eller i det mindste rundet af en række kritiske, frigørende ideer, og det er dem, det her handler om.


Yderligere information ISBN: 9788791220661, 1 udgave, 1 oplag, Hæftet, Det Lille Forlag, 2019

Vi bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre.