Krigen

Tilbudspris 10,00 kr Normalpris 239,95 kr
Eksistensen, 2014, Indbundet, 54 sider
ISBN 978 87 7115 091 9

Krigen er en barsk og hjerteskærende børnebilledbog om en skilsmisse set fra barnets perspektiv. Julie bor med sin far og mor og to brødre og har et trygt og dejligt liv. Julie kender kun krig fra billeder i TV og i aviser. Men en dag flytter krigen ind i Julies liv, da hendes forældre begynder at skændes og det ender med at faren flytter ud af huset og danner en ny familie. 

Emneord
BørnBilledbøger

Det føles præcis som den brutale krig, Julie kender fra fjernsynet med pigtråd og bomber og trampen. Kan man blive glad igen efter en skilsmisse? Kan man få krigens billeder ud af sit hjerte?

Krigen er nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris


Omtale

Det er et vanskeligt emne at angribe, ikke mindst når målgruppen er børn, men Gro Dahle gør det fint.
★ ★ ★ ★ i Jyllandsposten

Med opsigtsvækkende farver og stærkt markerede figurer fortæller denne bog om KRIGEN. Altså ikke den i Syrien, som vi nu deltager i, men den, der har tusind fronter i de små hjem.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ i Politiken

Det er en vellykket billedbog om emnerne krig og skilsmisse, og den virker stærkt fordi bl.a. illustrationerne er let aflæselige og fint dobbelttydig udrullet tekst. Bogen er ikke for alle, og skal doseres med forsigtighed i forhold til børn i en kriseramt familie, fx via professionel formidling. Rigtigt brugt kan bogen skabe en god dialog mellem børn og voksne.
Torben Bråe Olesen, Lektørudtalelse