Kristenånden. Tolv populære foredrag over åndshistorie

229,95 kr.
Saga, 2024, Hæftet, 200 sider
ISBN 9788726517668

"Kristenånden. Tolv populære foredrag over åndshistorie" er en samlet udgave af foredrag afholdt af den danske forfatter og dramatiker P.A. Rosenberg.

Den røde tråd gennem bogen er det kristne åndsliv, som P.A. Rosenberg mente burde have en central plads i dansk kultur. Som han i efterskriftet til bogen gør opmærksom på, har kristendommens kendsgerning en psykologisk og en historisk side.

Bogen er en print on demand bog, så der kan forventes leveringstid på op til 14 dage.

Rosenbergs foredrag er i denne bog alle en undersøgelse af den historiske side af kristendommen og det kristne åndsliv, som blandt andet fokuserer på hebræernes historie, Abraham, Moses, gnostikerne, trosbekendelsen og de første tre evangelier.

Bogen udkom første gang i 1909.

P.A. Rosenberg (1858-1935) var en dansk forfatter, dramatiker, lærer og foredragsholder. Han var uddannet i religionsfilosofi og underviste ved flere københavnske privatskoler. I stor kontrast til samtidens kulturradikalisme med Georg Brandes i spidsen, var Rosenbergs liv præget af en kristen verdensanskuelse, og han var stor fortaler for nationale traditioner i åndslivet. Han debuterede som forfatter med fortællingen "Af et digterliv" i 1881 og udgav efterfølgende en lang række skuespil, digte og fagbøger om blandt andre Herman Bang og Søren Kierkegaard.