Kristne i Palæstina

Tilbudspris 49,95 kr. Normalpris 199,95 kr.
Kristne i Palæstina – en guide
Eksistensen, 2019, Hæftet, 176 sider
ISBN 9788741006499

Rigt illustreret guide til de kristne palæstinenseres liv, historie, tro og land.

Gennem århundreder har mennesker rejst til Jerusalem som pilgrimme, turister, soldater, flygtninge og handelsfolk. Byen og landet mellem Middelhavet og Jordandalen tiltrækker mennesker fra hele verden. Den religiøse og kulturelle mangfoldighed fascinerer. Ofte kan den lokale befolkning føle sig overset eller tilsidesat, fordi interessen for deres by eller land skal tjene et højere religiøst, politisk eller historisk formål. Det gælder ikke mindst de kristne palæstinensere. Deres antal skrumper i disse år. Det bliver stadig vanskeligere for dem at få fortalt omverdenen, at der i århundreder har eksisteret kristne menigheder, familier, kirker og klostre i Israel og Palæstina. De kristne i Palæstina repræsenterer hele den brogede kirkehistorie – og ønsker ikke kun at være historie, men også nutid og fremtid. 

Bogen indeholder en gennemgang af kirkens lange historie i området og en beskrivelse af kirker, der er værd at besøge. Desuden beskæftiger den sig med temaerne land, vand, mur, bosættelser, stat og folk – temaer, som alle spiller en afgørende rolle for de kristne palæstinenseres dagligdag og livsvilkår. Endelig er der et uddrag af Kairos-dokumentet – et dokument, som blev støttet af 13 kirkeledere fra de største palæstinensiske kirker, og som handler om retfærdighed, fred og forsoning i Det hellige Land.


Omtale

★★★★

En glimrende guide, der trækker hovedlinjerne i den konfliktramte region op.

- Kristeligt Dagblad

Den er et inspirerende og vigtigt indspark, som er båret af faglighed og engagement.

- sameksistens.dk

En god udgivelse, der både kan anbefales gamle som nye Palæstina-rejsende, men også må kunne finde vej til kirke- og kultur-interesserede i øvrigt.

- Udfordringen